Топ 10 најубави плажи во светот

Плажи со розов, бел и црн песок, скриени во живописните карпи - овие места го одземаат здивот.
Тоа се плажи со неверојатни пејзажи на необични локации. Ви препорачуваме ова лето да посетите некоја од нив.


Плажа Навагио, Закинтос
Песочна плажа Навагио (Навахо), која се наоѓа помеѓу високи карпи, се смета за една од најубавите - не само во Грција, туку и во целиот свет.

Розовата плажа на островот Харбор, Бахами
Розовата плажа е всушност мешавина од песок, ситни камчиња и дробени розови школки кои ја даваат оваа неверојатна нијанса.

Плажа на љубовта, Мексико
Љубовната плажа се наоѓа на островот Мариета, на западниот брег на Мексико. Интересно е дека не е создадена од природата, туку од остатокот од американските тестирања за бомбардирање кои се одвивале на островот во почетокот на 20 век.

Плажа на брегот Алгарве во Португалија
Широките песочни плажи и живописните клисури се само дел од причините зошто овој португалски брег се смета за еден од најубавите места во светот.

Биолуминосцента плажа, Малдиви
Најдобро е да ја посетите оваа плажа во текот на ноќта, кога груби бранови се фрлаат на брегот на биолуминосцентниот планктон, комплекс од милиони микроорганизми кои блескаат во мракот.
Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен