Како навистина изгледа долгата врска? Овие илустрации откриваат сè!

Илустраторот Аманда Олеандер ја претставува целата вистина за долгите врски. Како изгледаат долгите врски? Дали е досадно во нив?Погледнете ги овие цртежи и размислете дали се пронаоѓате во нив.
Од психолошка гледна точка, во долгите врски, врската помеѓу партнерите е силна, пријателска, но не се “распрскува” со емоции како на самиот почеток на врската. Меѓутоа, после неколку години, партнерите се во состојба да развијат нешто навистина вредно – заедничка интимност и блискост, која нема цена.

Таквата реалност, која честопати знае малку да биде иронична, е прикажана во илустрациите на американската уметница Аманда Олеандер. Таа била во врска три години, но инспирацијата не ја црпи само од сопствениот живот, дури и од приказните на нејзините пријатели и познаници.  Благодарение на тоа, таа може да ги прикаже долгорочните парови во моменти кои никој не може да ги види.
Аманда тврди дека нејзините илустрации можат да мотивираат  и да покажат дека секојдневниот живот е важен.

Признајте дека некои слики ви изгледаат познато, нели?

Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен