Дали сакате да живеете со човечки тигар?.. Се што треба да знаете за овните

Овен

  • Овните се родени меѓу 21 март и 20 април и припаѓаат на Огнениот елемент на зодијакот (заедно со Стрелецот и Лавот). 
  • Огнените знаци на зодијакот всушност, се *хулиганите* на sвездите - смели, нежни, пасивни, искрени и дејствуваат пред да размислат.
  • Овнот не само што е првиот знак на зодијакот (т.е. бебето), него го управува и планетата Марс, која претставува војна, агресија и конфликт. Сакате совет како со овните?... 
  • Никогаш не влегувајте во натпревар со нив. Тие можат да ја претворат обичната игра за забава во борба за тронот и попрво би сакале да умрат отколку да изгубат. Тие можат да бидат бесни, интензивни.

За да добиете идеја за класичните особини и типови на личност на Овните, треба да знаете само некои од најпознатите овни: Лејди Гага, Сара Паркер, Мараја Кери и многу други.

Овните многу сакаат да победат, да привлечат внимание и да бидат на врвот.

Општи карактеристики за овен
Смели
Повеќето Овни поминуваат прилично голем дел од нивните животи во одделите за А & Е во земјата како резултат на некои осмелувања или бегства за да ја покажат својата храброст. Тие дејствуваат прво и размислуваат подоцна, и немаат никаква лична вознемиреност во врска со нивната безбедност или можноста да скокаат / спуштаат од згради /  трчаат низ пожар и сл..

Конкурентни
Оддалечете се од мини голф, Монопол, карти за играње или дури и таа безопасна машина за мачки во паб-квиз, бидејќи сè што е претставено како предизвик за Овните, веднаш станува битка за СМРТ. Но, сепак и покрај огромната компетитивност, тие имаат и една мана - несигурност. Длабоко во себе, сите Овни се прашуваат дали се навистина доволно добри.

Искрени
Најневеројатен, невин и доверлив меѓу знаците - можеби токму затоа што тие се бебето на зодијакот, т.е. првиот знак. Прашајте ги нешто и ќе ви кажат што мислат, буквално за се. Ова ги прави, понекогаш, назад кон тој стар пријател во одделот А & Е ... но нема злоба, подмолност или лоши намери во нивната отвореност. Само го носат своето срце во ракавот.

Напнат
Сите Овни сакаат да успеат, да се качат на врвот, да „победат“ во животот и, како такви, тие обично се сите нацртници и амбициозни добитници. Но, се сеќавате на тајната несигурност? Тоа е таму, секогаш, досадувајќи се на нив, и ова може да предизвика многу внатрешен стрес и притисок. Овенот треба да научи да се разладува и да биде посмирен понекогаш.

Добри
Овните се добродушни, пријатни и дарежливи луѓе. Тие сакаат да ги насмеат другите и да бидат среќни...

Енергични
Дали сакате да живеете со човечки тигар? Овните се неверојатни кога станува збор за енергетските нивоа.

А што прават овните во слободното време?

Спорт. No shit Sherlock! Ако не го играат самите, тие гледаат или (типичен порок...) се обложуваат на тоа. Продавниците за книги се полни со Овни.

Волонтирање. Нивната природна дарежливост и интересот кон другите луѓе им помага да бидат посреќни. Овни во добротворни цели, кампањи и менторска работа.

Луди викенди. Кога станува збор за овните, тие се врвот на забавата.

Шоу. Да се биде во центарот на вниманието е нивната мачкашка брадавица, примање аплауз, вовлечен во центарот на вниманието.

Средување на нивниот дом. За таквиот, социјален знак во заминување, Овните прават големи дела во своите домови. Кралеви и кралици на замокот. DIY пак, го смеетаат како натпревар со алатки.

А, кој знак најмногу си одговара со Овните?

Одговараат на сите, затоа што се толку пријателски и отворени. Како и да е, како и сите елементарни групи, триото на Огнениот знак (Овен, Стрелец и Лав) сите добро си одговараат едни со други. Сите тие се светли, појдовни и ориентирани кон акција.

Совет за жежок секс со Овен е да пронајдете љубовник Вага. Тие се всушност спротивни карактери и во таа разлика има фасцинација. Тактиката и силноста на Вагата е како масло врз бурните води врз Овнените самофокусирани страсти и отвореноста. Вагата е давател, а Овенот може да биде примател. Заедно, тие ги вклопуваат меѓусебните празнини за да се добие убав облик.

Овни, навистина ве сакаме. Вие сте еднократни, и знаеме дека го сакате само најдоброто за секого (вклучително и самите себе, убедувате…)

Прочитајте и се што треба да знаете за раковите 
Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен