Заедница во Данска живее во градини од надреални кругови

Постојат многу урбани простори во светот кои се толку уникатно планирани што ги оставаат луѓето без зборови.

Со помош на сателити и воздушна фотографија, денес можеме да видиме колку внимателно се поставуваат зградите во областите.
Едно од таквите привлечни знаменитости е Брендби Хебеби или Брендби Гарден Сити. Лоциран крај Копенхаген, Данска, познат по уникатниот кружен аранжман.Куќите во Брендиби Хеби имаат големи дворови кои обезбедуваат повлекување од бучниот и густо населен град и исто така даваат можност да се занесете во хоби на растечки растенија и култури.


Идејата за „градинарски град“ била одобрена во 1964 година, кога општината Брендби се согласила да посвети простор за распределување, со што зачудувачките кругови започнале да се појавуваат во областа.


Архитектот на Брендби Хебеби  го одбра овој вид аранжман не случајно.
Идејата зад овие кругови е едноставна, да се зголеми социјалната интеракција меѓу оние што ги изнајмуваат градините.


Градините биле познати од фотографи, како што е Хенри До, кој се сопнал на оваа волшебна област.
Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен