Не можете да направите некој да ве сака, а не вреди ни да се обидувате

Не можете да направите некој да ве сака. Можете да чекате и чекате, надевајќи се дека тие ќе се заљубат во вас. Можете да го поминете целото време обидувајќи се да ги импресионирате со испраќање симпатични текстови на Snapchats.


Но, на крајот, немате ништо да кажете за тоа што го испраќаат назад. Можете да пребарувате глупави постови со кои ќе ги размачкате сите полу-насмевки што ви се распламтиле и текстовите што доцна навечер ви ги испратиле, но не можете магично да ги направите да имаат значење.

Можете да ги романтизирате разговорите што сте ги имале. Може да ги одбранувате времињата кога ве издигнале. Можете да го одбраните фактот дека секогаш треба да ги направите плановите или да започнете разговори. Можете да разговарате сè со вашиот најдобар пријател, потенцирајќи и припишувајќи се на сите мали индиции што, можеби евентуално, можат да ја надополнат љубовта во вас. Може да се надевате, можеш да се молите, да продолжите да посакувате да се заљубат во вас. Можете да им кажете дека ги сакате. Можете да им понудите сè што имате. Можете да им покажете како ќе ги сакате.
Може да ги сакате и да ги сакате и да ги сакате, но сепак, не можете да ги натерате да возвратат.

Тоа е најтешкиот дел околу љубовта ... можете да изберете кој да го сакате, но не можете да изберете кој ќе ве сака. Можете да изберете на кого да му го посветите срцето, но не можете да направите некој да ви го посвети своето срце. И, можете да одберете да чекате и да се надевате дека еден ден тие ќе се заљубат во вас, дека еден ден можеби тие ќе бидат вашиот витез во сјајниот оклоп. Можете да ги задржите прстите вкрстени и срцето на работ надевајќи се дека еден ден, можеби тие ќе сфатат декаи тие ве сакаат .

Но, тогаш ќе го поминете целото време чекајќи ... чекајќи некој што сè уште не е сигурен за вас. Чекајќи некој што може да има чувства кон вас, или можеби не. Дали навистина сакате да продолжите да чекате да се за заљубат во вас? Дали сакате да го поминете вашето време надевајќи се дека сте доволно љубени, или обидувајќи се да ги убедите да ве сакаат?

Вие сте подобри од ова. Вие сте премногу добри за нив. 

Кога некој те сака, вистинскиот, ќе знае дека те сака. Љубовта не  е половина дострел.
Ако ве засакаат назад, ќе дознаете. Не треба да ги собирате знаците како парче загатка. Затоа, не чекајте некого, надевајќи се дека еден ден ќе се за заљуби во вас. Ако не се заинтересирани за вас, не го трошете залудно вашето време.


Автор: Вероника Гијовска


©ZIVOTISTIL.com Забрането преземање и копирање. Крадењето на авторски текстови е казниво со закон.
Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен