Мекдоналдс започнува да организира венчавки, по многу ефтина цена

Секој пар има своја визија за совршена свадба. Па така и во Хонг Конг, изненадувачки избор да ја имате вашата свадба е Мекдоналдс. Компанијата таму нуди четири различни пакети, кои се движат во цена од околу 380 до 1275 долари.


Партијата за среќа, која е најевтина опција, на младенците им обезбедува двочасовно изнајмување на места, заедно со основна аудио опрема и услуги на задолжен за церемонии.
Од друга страна на спектарот, се вклучува двочасовно изнајмување на места, два венчални прстени на Мекдоналдс, балон, булчински букет и забава MC. Декорациите доаѓаат со романтичен лак со балон со рози, балон во форма на срце и тркалезна маса на балони со љубов.
Да се види за што станува збор за целата врева, неодамна, ангажираната личност на социјалните медиуми, Сафија Нигард (26), отпатува во Азија со нејзиниот вереник Тајлер Вилијамс за да ја доживее од прва рака.
Додека таа јасно стави до знаење дека ова не е нејзината вистинска свадба, Сафија појасни дека е заинтересирана од фактот дека многу луѓе во Хонг Конг избираат својата свадба да биде во ресторанот за брза храна.
Портпаролот на Мекдоналдс, Ли, објасни дека идејата за овие понуди започнала затоа што компанијата зазема посебно место во срцата на многу млади парови во Хонг Конг.
Ние ја започнавме програмата затоа што многу клиенти ни кажуваат дека Мекдоналдс е местото каде што за прв пат започнале да се дружат“, изјави г-ѓа Ли. „Мекдоналдс е местото каде нивните љубовни приказни пораснаа“.
Оваа поврзаност е токму причината што тие сакаат да ги одржат своите свадбени забави, па дури и годишни забави, во Мекдоналдс “- да ги доживеат слатките почетоци и да ја прикажат својата романтична приказна со најблиските.“McDonald исто така организира ангажмани, годишнини и забави за невести.
Сепак , досега, официјалната услуга на свадбените забави е ексклузивна за Мекдоналдс, Хонг Конг. Значи, ако размислувате да го прославите вашиот голем ден со Мекдоналдс, ќе мора да заштедите за патување.

Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен