Љубовта нема граници: Дечко прави „љубовни апчиња“ за да ѝ помогне на својата девојка да се справи со вознемиреноста и нападите на паника

Има изрека дека не можете да купите среќа со пари, но како што живееме во овие времиња засновани околу финансии, сигурно не сите би се согласиле.


Иако парите се добредојдени и корисни, тие не ни се потребни во секој случај. Понекогаш се што ни е потребно е само малку време и креативност. И, да се биде навистина внимателен кон таа личност, се разбира. Ова е пристап на еден дечко кој одбрал подарок за својата девојка за нивната двегодишнина. Знаејќи дека таа многу се бори со својата вознемиреност, тој и го претстави најдобриот лек.


Дениша и Рајли биле заедно веќе 2 години. И последните неколку недели пред нивната годишнина на 24 јули, Дениша навистина се борела со нејзината вознемиреност и напади на паника. Па така, Рајли спремил прекрасен и внимателен подарок за нивната 2-годишнина кој го нарекол „љубовни апчиња“.

Тој нарачал празни капсули со желатин од аптека и секоја од нив ја наполнил со мали ноти што кажуваат нешто љубовно и слатко, нешто што ќе ја направи неговата девојка среќна. Му биле потребни околу 2 часа да ги напише белешките. Имал вкупно 60 од нив.Рајли вели дека понекогаш се чувствувал загрижено дека Дениша прави повеќе за него отколку што тој прави за неа, па убаво спремил нешто прекрасно за возврат. Знаејќи дека има неколку лоши недели во кои се бори со вознемиреност и напади на паника, тој сфатил дека љубовта е најдобриот лек.

Дениша за прв пат започна да се вознемирува од 14-15 години. Таа секогаш била прилично нервозна во одредени ситуации, но се влошувала многу за време на пубертетот. Напади на паника имала многу подоцна.

Тој напишал 60 љубовни и слатки пораки за неа, да ги чита секогаш кога има потреба.
Му биле потребни два часа вкупно да ги напише сите мали белешки со кои подоцна ги наполнил капсулите.


Дениша не можела да биде посреќна и таа изјавила: „Подароците не мора да чинат 100 долари за да бидат значајни, неколку долари и некоја креативност се повеќе од доволни“.


На прашањето за совет за оние што се обидуваат да им помогнат на најблиските кои имаат проблеми со менталното здравје, Рајли вели: „Ако имате какви било проблеми, треба да се фокусирате на нив. Не до тој степен што ќе го игнорирате партнерот, туку прво проверете дали е во ред. Кога сте добри, тогаш можете да помогнете повеќе. И второ, само бидете навистина сочувствителни. Важно е само да го запомните тоа и да бидете сочувствителни“.
Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен