Цитати од Хари Потер кои ќе ве насмеат и потсетат на детството

Речиси не постои човек кој не прочитал бар една книга, или не изгледал барем еден филм од серијата на приказни за Хари Потер.


Со нив пораснавме и поминавме различни моменти кои не научија на многу работи. Како и да е, денес ги издвојуваме најмоќните цитати од серијата на книги за Хари Потер. Се надеваме дека ќе го разбудиме детето во вас.

„Се надевам дека сте задоволни од себеси. Сите би можеле да бидеме убиени - или полошо, суспендирани. Сега, ако не ви пречи, одам во кревет."- Хермиона Грејнџер, Хари Потер и каменот на мудроста

„Не е добро да се потпреме на соништата и да заборавиме да живееме.."- Албус Дамбалдор, Хари Потер и каменот на мудроста

„За добро организираните умови, смртта е само следната голема авантура"- Албус Дамбалдор, Хари Потер и каменот на мудроста

„Ни треба многу храброст за да се спотистваиме на нашите непријатели, но уште поголема, за на нашите пријатели"- Албус Дамбалдор, Хари Потер и каменот на мудроста

„Доби е слободен"- Доби, Хари Потер и одајата на тајните

„Но среќата може да биде пронајдена, дури и во најтемните времиња- само некој треба да се сети да ја уклучи ламбата"- Сириус Блек, Хари Потер и затвореникот од Аскабан

„Ако сакаш да видиш кој е прав човек, види како се однесува спрема претпоставените, а не спрема еднаквите"- Северус Снејп, Хари Потер и огнениот пехар

„Јас сум секогаш тоа што сум. Татко ми ми велеше никогаш да не се срамам од тоа кој сум. Да, има луѓе кои ќе го користат тоа против тебе, но не вреди да им обрнуваш внимание"- Хагрид, Хари Потер и огнениот пехар

„Не е битно како некој се родил, битно е во што израснал"- Дамбалдор, Хари Потер и одајата на тајните

„Работите кои ги губиме, секогаш ни се враќаат назад, но можеби не на начинот на кој ги очекуваме"- Луна Збунска, Хари Потер и редот на фениксот

„Но кршењето на правилата е еден вид на постоење, зар не?"- Хермиона Гренџер, Хари Потер и редот на фениксот

„Поентата во живеењето со Фред и Џорџ, е тоа што научив дека се е всушност возможно ако имаш доволно нерви"- Џини Визли, Хари Потер и полукрвниот принц

„После сето ова време?"- Засекогаш"- Северус Снејп, Хари Потер и полукрвниот принц

Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен