Еве зошто заслужувате да бидете среќни!

Вие заслужувате да бидете среќни затоа што сте живи. Не во класична, клише смисла, туку во суштинска, биолошка.


Вие сте родени да ја користите среќата како алатка за да го оцените светот што ве опкружува. Тоа е во вашите гени, во вашата природа, на начинот на кој функционира уште кога бевте премногу млади за да знаете подобро.

Среќата е во суштината на нашите искуства. Исто толку е несфатливо да се одречеме од чувството, како и да си го негираме искуството од јадење, спиење или дишење. Ние сме човечки суштества и среќата е важен дел од нашиот опстанок.

Вашата болка не е корисна за никого. Колку повеќе тагуваме и страдаме, толку помалку ,,растеме”. Колку помалку се наметнуваме да станеме поголеми и подобри верзии на луѓето во кои сме способни да станеме. Кога сме мизерни, се намалуваме во второстепените верзии на самите нас. Кога сме среќни, напредуваме.

Вие не сте минато. Вие не сте изборот што сте го направиле порано. Вие заслужувате да бидете среќни затоа што минатото не може да се смени, но иднината сè уште е широко отворена. Вие заслужувате да бидете среќни затоа што луѓето што направиле најмногу грешки имаат најголеми искуства.


Вие заслужувате да бидете среќни затоа што нема смисла да не бидете. Колку повеќе се криете, толку повеќе ќе се повлекувате во тивки процепи на постоење, толку повеќе ќе го негирате светот,  моќта што е во вас. И светот ја заслужува таа моќ. Таа заслужува инспирација на луѓето кои оживуваат преку она за што се надеваат. Луѓето кои се борат најдолго, сакаат најсилно и се трудат најмногу. На светот не им требаат луѓе што исполнуваат сон на некој друг, потребни им се луѓе кои целосно го остваруваат сопствениот.

Гласот во вашата глава што ви кажува поинаку е страв. И стравот нема концепт за вистината. Вреди да станете ваша верзија за која отсекогаш сте биле премногу исплашени. Вие заслужувате да бидете среќни затоа што среќните луѓе го прават својот живот значаен.
Живот и Стил

Портал за подобар, поздрав и посреќен живот💜💫

Следен Претходен