Фотографии кои ќе го обојат вашиот есенски ден: Вака рачно се фарбаат ткаенини! (ФОТО)

Низа од ткаенини во светли бои оставени да се исушат на сонце. 

Свежо исфарбани ткаенини, се сушат од пет до шест часови, а потоа се пренесуваат понатаму. Повеќе од 500 луѓе работат на рачно фарбање на ткаенини во село во кое 90% од жителите зависат од овие активности. Фотографиите ги направил фотографот аматер, Ратул Дар во селото Банти во Бангладеш.

Во продолжение, погледнете како тоа се' изгледа:

фото: Profimedia

фото: Profimedia
фото: Profimedia

фото: Profimedia
фото: Profimedia


Симоне Спасески

Позитивна личност, комуникативна и дружељубива. Сакам добра музика, добри книги и многу забава. Секогаш се стремам кон нови работи. Обожавам да пишувам. Некои велат дека сум добра личност, забавна и секогаш се трудам да ги насмеам моите најблиски. Сакам патувања, добра фотографија и многу кафе.

Следен Претходен